Culese cu atenție din plantatiile experimentale ale ICDP Maracineni ,
afinele cultivate ecologic , au ajuns in borcanele noastre , preparate
cu multa dragoste si igiena , apoi sterilizate, sunt gata pentru voi .
Aroma inconfundabilă si vitaminele fac din dulceața de afine un produs
irezistbil si pentru cei mai pretențioși cumparatori !
Afinele au cea mai mare capacitate antioxidantă dintre toate fructele.
Sunt foarte bogate în antioxidanţi numiţi antocianină, vitamina C,
vitamine din complexul B, vitamina E, vitamina A, cupru (care întăreşte
imunitatea şi are rol antibacterian), seleniu, zinc, fier (promovează
imunitatea prin creşterea hemoglobinei şi a concentraţiei de oxigen din
sânge) şi stimulează astfel sistemul imunitar şi previne apariţia
infecţiilor. Odată ce imunitatea dumneavoastră este puternică, veţi
evita răceala, febra, varicela şi multe dintre bolile care se pot
transmite atât pe cale virală, cât şi bacteriană. Afinele neutralizează
radicalii liberi care pot promova boala şi îmbătrânirea în organism.
Afinele sunt unele dintre fructele cele mai bogate în antioxidanţi.
Acest lucru se datorează în special prezenţei antocianinei. Cantitatea
însemnată de vitamina C este un alt argument pentru rolul benefic al
acestor fructe.De asemenea, afinele pot reduce rezistenţa la insulină dar şi nivelul
glicemiei în cazul persoanelor cu diabet, datorită compuşilor bioactivi
fenolici, cum ar fi antocianinele, cu proprietăţi antioxidante. Sucul de
afine poate reduce riscul de apariţie a diabetului sau a obezităţii
prin reglarea nivelului de adiponectină – un hormon ce determină
reducerea greutăţii corporale şi modificarea metabolismului energetic,
dar şi reglarea sensibilităţii la insulină.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu