luni, 29 iulie 2019

Dulceață de Afine

Culese cu atenție din plantatiile experimentale ale ICDP Maracineni , afinele cultivate ecologic , au ajuns in borcanele noastre , preparate cu multa dragoste si igiena , apoi sterilizate, sunt gata pentru voi . Aroma inconfundabilă si vitaminele fac din dulceața de afine un produs irezistbil si pentru cei mai pretențioși cumparatori !
 Afinele au cea mai mare capacitate antioxidantă dintre toate fructele. Sunt foarte bogate în antioxidanţi numiţi antocianină, vitamina C, vitamine din complexul B, vitamina E, vitamina A, cupru (care întăreşte imunitatea şi are rol antibacterian), seleniu, zinc, fier (promovează imunitatea prin creşterea hemoglobinei şi a concentraţiei de oxigen din sânge) şi stimulează astfel sistemul imunitar şi previne apariţia infecţiilor. Odată ce imunitatea dumneavoastră este puternică, veţi evita răceala, febra, varicela şi multe dintre bolile care se pot transmite atât pe cale virală, cât şi bacteriană. Afinele neutralizează radicalii liberi care pot promova boala şi îmbătrânirea în organism. Afinele sunt unele dintre fructele cele mai bogate în antioxidanţi. Acest lucru se datorează în special prezenţei antocianinei. Cantitatea însemnată de vitamina C este un alt argument pentru rolul benefic al acestor fructe.De asemenea, afinele pot reduce rezistenţa la insulină dar şi nivelul glicemiei în cazul persoanelor cu diabet, datorită compuşilor bioactivi fenolici, cum ar fi antocianinele, cu proprietăţi antioxidante. Sucul de afine poate reduce riscul de apariţie a diabetului sau a obezităţii prin reglarea nivelului de adiponectină – un hormon ce determină reducerea greutăţii corporale şi modificarea metabolismului energetic, dar şi reglarea sensibilităţii la insulină.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu