marți, 17 martie 2015

Del-Ca-Mag ingrasamant natural


In primavara  aceasta cineva  mi-a  pus  urmatoarea  intrebare  : Tu  pui  Calypso  si  in  ciorba ? , omul  m-a  intrebat  acest  lucru  deoarece  crede  ca  folosesc  prea  multe  substante  chimice  pentru  culturile  mele  ,  asa  ca  mi-am  zis  sa folosesc  si  produse  naturale  pentru  a  produce  fructe  mai  sanatoase . Zis  si  facut ,  m-am  documentat  sa  vad  ce  pot  face  in  acest  sens  si  am  cumparat  pentru  fertilizare  cativa  saci  de  Del-Ca-Mag care  nu  stiu  deocamdata  cat  este  de  bun  si  cat  imi  va  ajuta  cultura  insa  este  natural . Profit  de  acest  articol  si  ii  voi  face  si  un  pic  de  reclama  , oameni  buni  folositi  Del-Ca-Mag  ,  este  natural  . Pe  sac  producatorii  au  scris  mai multe  avantaje si  modul  de  administrare .Amendamentul pentru sol imbunătăţeşte proprietăţile fizice, chimice şi biologice ale solurilor, micsorand aciditatea acestora. Au rol determinant in cresterea productiei si imbunatatirea calitatii produselor. Datorita continutului de magneziu sunt micsorate pierderile pe timpul transportului, depozitare si conservare, pastrand intacta calitatea produselor.Societatea noastra este unicul detinator de dolomita amorfa (zacamantul Delnita) care este utilizata ca amendament in agricultura, asimilandu-se in sol in proportie de 95-97%, fiind superioara dolomitei cristalizate.Este indicat in:indepartarea bolilor atenuarea incalzirii globale (retentia carbonului, inlocuitor pentru turba) . Nivelul de stabilitate al materiei organice (nivel bun de descompunere)Fără efecte negative asupra dezvoltării plantelor (săruri, acizi graşi)
Iginenic: fără agenţi patogeni de natură umană
Fără seminţe germinabile sau resturi de plante
Raport favorabi C/N
Conţinut favorabil de substanţe nutritive şi materie organica, Ca si Mg (CaO - 32,08%, MgO - 18,57%)
Mod administrare :
La pomi fructiferi 2 – 3 kg .Del-Ca-Mag pentru fiecare pom in functie de marimea pomului.
La legume 3 tone/ha – o data la 3 ani,recomandat toamna,dar se aplica in orce anotimp.
Pentru parcelele mici se calculeaza 0,300 kg/mp.
Aceiasi cantitate se poate folosi si in cultura vitei de vie.
In cazul culturilor de camp,dozele variaza intre 2 – 8 tone/ha , in functie de gradul de aciditate a solului.
Dintre culturile principale de camp, porumbul,floarea soarelui si graul , sunt plante sensibile la reactia acida a solului,prefera o reactie slab acida spre alcalina cu Ph 6 -7 .
In consecinta, daca aciditatea solului se incadreza in Ph 5 – 6, necesarul pentru corectia aciditatii in cazul solurilor grele, argiloase este de 3 - 3,5 tone /ha, iar pentru solurile usoare, nisipoase de 2 – 2,5 tone /ha.
Se aplica o data la 3 – 4 ani .Unul dintre avantajele importante ale DELCAMAG sunt efectele sale vizibile. Cei mai mulți fermieri au observat rezultatele încă de la prima recoltă tratată cu dolomită de Delnița: pomii au frunzele mai verzi și mai sănătoase iar fructele nu au pete. În ceea ce privește legumele, se vede cu ochiul liber diferența între culturile tratate cu DELCAMAG și cele ale vecinilor. Dovleceii, morcovii, ceapa și usturoiul cresc mai sănătos și sunt mai mari ca dimensiune în comparație cu anii trecuți când nu s-a folosit DELCAMAG. Concentrația mare de calciu și magneziu a produsului are rolul de a  diminua efectele negative produse de tratarea anterioară a solului cu  îngrășăminte chimice. Calciul şi magneziul sunt două dintre cele mai importante minerale pentru sănătatea animalelor. Ele sunt implicate în procesele de creştere şi dezvoltare ale acestora, precum şi în menţinerea echilibrului acido-bazic, în activarea enzimelor, în moderarea excitabilităţii musculare şi intervin în fenomenele de transfer de energie.Astfel, calciul este necesar pentru ca fiecare organ şi celulă să poată funcţiona. El este implicat în majoritatea activităţilor metabolice şi este esenţial pentru asimilarea tuturor celorlalte minerale şi substanţe nutritive. Carenţa de calciu influenţează funcţia de reproducţie la taurine, ovine etc. Trebuie menţionat faptul că pentru sinteza laptelui o mare parte din calciu este preluată din oase, ceea ce impune asigurarea unui aport corespunzător de calciu în hrană. În plus, la găinile ouătoare calciul este utilizat şi pentru formarea cojii oului. O producţie ridicată de ouă implică şi o bună aprovizionare a organismului păsărilor cu calciu din furaje. Magneziul participă la metabolismul proteinelor, glucidelor, lipidelor şi acizilor nucleici şi este indispensabil pentru metabolizarea substanţelor minerale (Ca, P, Na, K), precum şi pentru asimilarea vitaminei C. Magneziul creşte rezistenţa organismului la infecţii şi este implicat în procesele de eliberare şi consum a energiei. Astea  sunt  spusele  producatorilor  insa  vreau  sa  testez  acest  lucru  anul  acesta asa  ca  am  aplicat  Del-Ca-Mag  la  cultura  de  capsuni  pe  jumatate  din  suprafata  si  in  livada  de  peri  la  fel  pe  jumatate  din  suprafata . De  aplicat  se  aplica  usor  , este  o  pulbere  fina  asemanatoare  fainei  , am  calculat cantitatea  pentru  100  de  metri patrati  si  m-am  pus  pe  treaba  . Astept  sa  vad  rezultatele  in  vara  . Va  multumesc  pentru  timpul  acordat  acestui  articol.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu